Chan Shaolin Si

Chan Shaolin Si & Dju Su Kung-fu je styl bojového umění, který vznikl v Německu v 70. letech 20. století a staví na základech tradičního shaolinského Wu-shu. Zakladatelem je dodnes žijící Ganjuuryn Dschero Khan, původem mongolský princ, jehož přímým předkem byl slavný vojevůdce Čingischán (Cengiz Khan).

Dlouhé jméno stylu v sobě skrývá dvě složky, potažmo samostatné styly. Tradiční část zaujímá Chan Shaolin Si Kung-fu, která navazuje na učení z legendárního kláštera Shaolin. Cvičení zahrnuje nácvik základních technik, gymnastiky, cvičení ve dvojicích, nácvik dechových cvičení a 9 základních forem (kat). Chan Shaolin Si Kung-fu slouží zejména k probuzení životní energie, posílení, protažení a zpevnění celého těla, k nácviku správného dýchání, tréninku hemisfér atp. Výcvik tradičního stylu podporuje fyzickou zdatnost a psychologický rozvoj jedince. Cvičení stylu se osvědčilo také v procesu zotavování jako zdravotní a rehabilitační prostředek.

Druhou složkou je styl DJU SU, který spočívá ve výcviku sebeobrany. Jde o moderní progresivní styl, který čerpá z celé škály prvků různých bojových stylů, zahrnuje prvky systémové a intuitivní sebeobrany. Hlavním cílem výcviku je příprava na sebeobranu v moderním prostředí za použití dostupných prostředků. V rámci výcviku je trénována sebeobrana holýma rukama, s i beze zbraně, dále je trénováno s využitím různých pomůcek (boxovací rukavice, chrániče apod.), nacvičuje se boj proti jedinci i proti skupině soupeřů. Výsledkem výcviku je jedinec připravený řešit co největší škálu konfliktních situací. Naši cvičenci se osvědčili ve službách u ozbrojených složek a bezpečnostních agentur.

Oddíl DRAGON SPIRIT Brno působí od roku 2015 v tělocvičně jednoty OREL v Husovicích. Kořeny oddílu sahají do malé obce Baška v Moravskoslezském kraji, kde působí oddíl Dragon Claw, jež patří k pěti původním klubům v České republice, které vyučují styl Chan Shaolin Si & Dju Su Kung-fu. Oddíl Dragon Spirit Brno se za svou krátkou existenci stal nedílnou a perspektivní součástí místní tělovýchovné organizace a je viditelný také na mezinárodním poli, např. na soutěžích ve formátu otevřeného mistrovství Světa, ze kterých každý rok získá cenná umístění včetně medailí.

Výcvik je určen pro všechny věkové kategorie. V oddílu je věková skladba cvičenců od 5 do 50 let, ovšem horní věková hranice není omezena. Prosazujeme individuální přístup podle schopností, fyzických možností a zdravotních omezení každého jedince. Lze se zaměřit pouze na cvičení tradičního stylu, nebo pouze na sebeobranu.

 

    

Hlavní pořadatel a organizátor Budoshow
Škola TAE KWON-DO CLUB BRNO ITF
Libor Macháň
Bohuslava Martinů 26, 602 00 Brno

Vytvořil ACMARK S.R.O.